Apteekkipalvelut

Reseptien uusinta

Uusimme sähköiset reseptit. Sähköiset reseptit ja lääkeostot apteekista näkyvät Omakannassa 2,5 vuotta siitä päivästä, kun reseptit on kirjoitettu. Vuoden 2017 alusta alkaen kirjoitetut paperi- ja puhelinreseptit on siirretty Omakantaan ensimmäisen oston yhteydessä apteekissa. Tästä pääsette tarkastamaan reseptinne.

Lääkevaihto

Voimme vaihtaa reseptilääkkeen apteekissa edullisempaan rinnakkaisvalmisteeseen, jos lääke kuuluu vaihtokelpoisten lääkkeiden luetteloon eikä lääkäri tai asiakas kiellä vaihtoa. Jos asiakas haluaa kieltää lääkevaihdon, hän joutuu itse maksamaan viitehinnan ja ostamansa lääkkeen hinnan erotuksen. Kysy tarkempia ohjeita apteekista.

Vaihtokelpoisten lääkkeiden hintoja voi vertailla Lääkkeiden hintavertailu -verkkopalvelussa.

Kelakorvaus

Kelakorvattavilla lääkkeillä on 50 euron alkuomavastuu. Tämä alkuomavastuu maksetaan kalenterivuosittain. Alkuomavastuun täyttymisen jälkeen asiakas saa korvauksen ostamistaan korvattavista lääkkeistä, perusvoiteista ja kliinisistä ravintovalmisteista suoraan apteekista esittämällä kelakortin. Samalla kertaa ostetuista lääkkeistä korvataan enintään 3 kuukauden lääkkeet.

Lääkekaton (572 euroa vuonna 2019) täyttymisen jälkeen asiakas maksaa omavastuuta vain 2,50 euroa lääkettä kohti. Alkuomavastuu kerryttää lääkekattoa.

Kysy lisää henkilökunnaltamme!